MMA PLNajnowszeBez kategoriiOświadczenie UFC w związku z aresztowaniem Jona Jonesa

Oświadczenie UFC w związku z aresztowaniem Jona Jonesa

Fani UFC z pewnością zastanawiają się jak ostatnie wieści zza Oceanu na temat aresztowania Jona Jonesa wpłyną na ostateczny kształt karty walk gali UFC 197, która odbędzie się 23 kwietnia w Vegas. W walce wieczoru były mistrz miał się zmierzyć z aktualnym posiadaczem pasa Danielem Cormierem. Niestety oświadczenie największej organizacji MMA na świecie nie wyjaśnia wszystkich wątpliwości:

Foto: Foto: mmaweekly.com

“UFC ma świadomość, że dziś rano Jon Jones zwrócił się do Departamentu Policji w Alburquerque z zarzutem naruszenia zasad zwolnienia warunkowego poprzez ubiegłotygodniowy incydent z wstrzymaniem ruchu drogowego. Organizacja jest w kontakcie z prawnikami Jonesa i nie będzie komentowała zajścia dopóki nie zbierze wszelkich niezbędnych informacji na ten temat.”

Więcej informacji na temat incydentu z udziałem byłego mistrza dywizji półciężkiej UFC znaleźć można na MMA.pl: Jon Jones aresztowany! Walka z Cormierem pod znakiem zapytania?