MMA PLNajnowszeKawulskiSzef KSW komentuje spektakularny nokaut Mameda Khalidova na KSW 55! [WIDEO]

Szef KSW komentuje spektakularny nokaut Mameda Khalidova na KSW 55! [WIDEO]

Maciej Kawulski jeden z właścicieli KSW skomentował sobotnią 55 edycję w Łodzi. Kawulski to również menadżer Mameda Khalidova (35-7-2), który w wielkim stylu wrócił na tron.

Kawulski

Olsztynianin potrzebował zaledwie 36 sekund na znokautowanie Scotta Askhama (19-5). Był to udany rewanż za porażkę z poprzednim roku. Khalidov tym samym przerwał serię trzech przegranych z rzędu.

Maciej Kawulski: Poczułem publiczność na swoich plecach!

Maciej Kawulski był szczęśliwy wielkim powrotem Mameda Khalidova (35-7-2). Jeden z właścicieli KSW przyznał, że reakcje publiczności odczuł dosłownie na swoich plecach.

No i tamci będą musieli odszczekać, a ja chcę jeszcze powiedzieć, że Mamed poza tym – że jest tą maszynką do robienia wszystkich rzeczy, o których powiedziałeś jest też wyjątkowym człowiekiem. Z wyjątkową energią, wyjątkowym duchem walki i dzisiaj wszyscy tego ducha poczuli i nawet te 300 osób, które było. Jak wrzasnęło, to ja poczułem przez moment publiczność na swoich plecach.

Cała rozmowa poniżej:

KSW 55 – wyniki:
83,9 kg: Mamed Khalidov (35-7-2) pok. Scott Askham (19-5) przez TKO (latające kopnięcie) w 1. rundzie – walka o pas wagi średniej.

83,9 kg: Michał Materla (29-7) pok. Aleksandar Ilić (12-4) przez TKO w 2. rundzie. 
83,9 kg: Damian Janikowski (5-3) pok. Andreas Gustafsson (6-1) przez niejednogłośną decyzję sędziów (29:28, 29:28, 28:29).
77,1 kg: Tomasz Romanowski (13-7, 1 N/C) pok. Ion Surdu (10-3) przez jednogłośną decyzję sędziów.
61,2 kg: Damian Stasiak (12-7) pok. Patryk Surdyn (5-0) przez poddanie (duszenie trójkątne rękoma) w 2. rundzie.
95 kg: Przemysław Mysiala (24-10-1) pok. Stipe Bekavac (19-11) przez TKO w 2. rundzie.
77,1 kg: Krystian Kaszubowski (9-1) pok. Jakub Kamieniarz (9-7) przez jednogłośną decyzję sędziów.
52,2 kg: Karolina Wójcik (7-2) pok. Sylwia Juśkiewicz (9-6) przez jednogłośną decyzję sędziów.

Scrolluj dalej, albo kliknij tutaj,
by obejrzeć kolejny wpis