MMA PLNajnowszeFAME MMAMarcin Najman odpowiada na oświadczenie FAME: Murański, patusy co siedziały w kryminale to nie tam!

Nie musieliśmy długo czekać na odpowiedź Marcina Najmana! Mowa o oświadczeniu FAME MMA w sprawie sytuacji na konferencji MMA VIP 4. Bossem freakowej organizacji został Andrzej Zieliński ps. “Słowik”.

Najman

Poniżej zobaczycie całe oświadczenie:

Działania prowadzone przez niektóre nowo powstałe organizacje freak-fight w Polsce rodzą słuszną krytykę ze strony opinii publicznej i mediów. Niestety wpływa to niekorzystnie na wizerunek całego środowiska freak-fight w Polsce. Pragniemy z pełną odpowiedzialnością zapewnić, że FAME MMA nigdy nie podejmowała współpracy z osobami i podmiotami, co do których istniały podejrzenia o ich powiązanie ze światem zorganizowanej przestępczości lub podejrzenia co do pochodzenia z nielegalnych źródeł kapitału niezbędnego do realizacji celów biznesowych. Zasady te dotyczą zarówno zawodników, jak i władz naszej federacji oraz partnerów biznesowych. Uważamy, że pełna transparentność operacji finansowych jest niezbędna dla tego biznesu, podobnie z resztą jak dla każdego innego. Docierające do nas informacje o angażowaniu w organizację gal freak-fightowych ludzi powiązanych ze światem przestępczości zorganizowanej, czy też ukrywających źródło pochodzenia zainwestowanych pieniędzy, a także nieoficjalne rozliczenia finansowe z zawodnikami rodzą pytania o legalność przedsięwzięcia, niszcząc tym samym wiarygodność całej branży. Jesteśmy obecnie największą federacją freak-fightową w Europie. Ostatnie 2,5 roku to czas nieustannej pracy na rzecz rozwoju naszej organizacji tak, aby oferować widowisko sportowo-rozrywkowe na najwyższym poziomie. W tym czasie mieliśmy zaszczyt nawiązać współpracę z tak wybitnymi zawodowcami jak chociażby Borys Mańkowski czy Norman Parke. Pozostali zawodnicy, mimo że są amatorami, to w zdecydowanej większości poważnie traktują swoje występy, przygotowują się do nich miesiącami, korzystając w tym czasie z usług profesjonalnych trenerów. Mimo że pozostajemy organizacją freak-fightową, to duży nacisk kładziemy na popularyzację sportów walki wśród młodzieży. Nasze działania są widoczne i doceniane, czego przykładem mogą być pozytywne komentarze m.in. Joanny Jędrzejczyk i Mateusza Gamrota. Pragniemy raz jeszcze podkreślić, że standardy FAME MMA wykluczają możliwość współpracy z osobami ze świata przestępczości zorganizowanej. Nasza struktura organizacyjna jest transparentna, a działalność gospodarcza czy sposób rozliczania się z zawodnikami i kontrahentami nie budzi najmniejszych zastrzeżeń. Od strony biznesowej myślimy o FAME MMA przyszłościowo, chcemy cały czas rozwijać nasz projekt, tworząc stabilne i bezpieczne warunki do współpracy dla naszych zawodników. Nie interesują nas działania na pograniczu prawa, które przynoszą duży zysk teraz, ale jeszcze większe problemy w niedalekiej przyszłości. Zdajemy sobie sprawę, że na Galach FAME występują osoby bardzo wyraziste, często kontrowersyjne i to wzbudza zainteresowanie naszych fanów. Nie oznacza to jednak, że w świecie freak-fightów nie obowiązują żadne zasady. Organizujemy widowiska, którym często towarzyszą spore emocje pomiędzy poszczególnymi zawodnikami, ale przede wszystkim prowadzimy w pełni legalny, transparentny biznes i w tym aspekcie dochowujemy najwyższych standardów.

Najman odpowiada: Lepszego kabaretu już dzisiaj nie zobaczycie!

Marcin Najman szybko na swoim kanale YouTube postanowił odpowiedzieć na oświadczenie organizacji FAME MMA.

Słuchajcie FAME MMA właśnie wydało oświadczenie i oni oświadczają, że absolutnie odcinają się od świata zorganizowanej przestępczości  – że tam żadni przestępcy nie mają z tym projektem nic związanego, ale numer! Słuchajcie to ja musiałem być na niezłej bani jak ktoś mi podsyłał linki do tej walki starego kryminalisty Murańskiego, a tu się okazuje, że on nie walczył na FAME MMA. Jest chyba jeszcze jakaś inna organizacja, ale numer. Patrzcie przeoczyłem. Te Magicale, patusy co siedziały w kryminale to nie tam! Kurde musi być jakaś inna organizacja, bo FAME MMA mówi, że to nie u nich. Zobaczcie te oświadczenie, lepszego kabaretu już dzisiaj nie zobaczycie.

Całe wideo poniżej: