MMA PLNajnowszeUFC“Jesteśmy przekonani o niewinności Salima” – oświadczenie menadżera po aresztowaniu byłego zawodnika UFC

Wczoraj media branżowe obiegła informacja o zatrzymaniu i osadzeniu w areszcie byłego zawodnika UFC Salima Touahri (10-4), który rzekomo jest zamieszany w handel niedozwolonymi substancjami. Informację o aresztowaniu byłego zawodnika UFC podał portal TVN24.pl.

Foto: MMAJunkie

Dzisiaj do tych rewelacji odniósł się menadżer zawodnika, Paweł Kowalik publikując w mediach społecznościowych oświadczenie w tej sprawie.

Kowalik apeluje do mediów, by nie skracać nazwiska swojego klienta, bowiem zapewnia on, że Touahri nie ma nic wspólnego z oskarżeniami, które wniesiono przeciwko niemu:

“W związku z medialnymi doniesieniami o zatrzymaniu zawodnika naszej grupy Salima Touahriego oświadczamy iż faktycznie nasz klient przebywa obecnie w areszcie śledczym. Jedyną podstawą zatrzymania są zeznania osoby o wątpliwej reputacji, która dodatkowo została w przeszłości skazana prawomocnym wyrokiem sądu.

Nie przedstawiono żadnych dowodów na jakąkolwiek nielegalną działalność Salima. Jesteśmy przekonani o niewinności związanego z nami od wielu lat zawodnika, który jest dbającym o rodzinę sportowcem. Jednocześnie apelujemy o nieskracanie nazwiska Salima do samej litery T., gdyż nie ma on nic na sumieniu, by zasłaniać mu oczy i skracać nazwisko.”

W związku z medialnymi doniesieniami o zatrzymaniu zawodnika naszej grupy Salima Touahriego oświadczamy iż faktycznie…

Posted by MMA Cartel on Thursday, February 20, 2020

Salim Touahri w oktagonie UFC stoczył trzy walki. Niestety wszystkie przegrał. Trzeba jednak zaznaczyć, że mierzył się on w oktagonie amerykańskiego giganta z wielkimi nazwiskami jak: Warlley Alves, Keita Nakamura i Mickey Gall.