MMA PLNajnowszeFAME MMAFAME MMA wydaje oświadczenie i krytykuje sytuację ze ”Słowikiem” na MMA VIP!

FAME MMA wydaje oświadczenie i krytykuje sytuację ze ”Słowikiem” na MMA VIP!

FAME MMA również nie pochwala sytuacji na konferencji MMA VIP 4. Przypomnijmy, że Marcin Najman ogłosił bossa freakowej organizacji. Został nim kontrowersyjny Andrzej Zieliński ps. “Słowik” – jeden z przywódców gangu pruszkowskiego.

Słowik

Trzeba przyznać, że w mediach powstała gigantyczna burza po ogłoszeniu bossa MMA VIP. Krzysztof Stanowski nie mógł pogodzić się z takim ogłoszeniem i w mocnych słowach skomentował całą sytuację. Ponadto już dwa miasta Kielce i Pruszków wycofały się – właśnie tam mogło dojść do czwartej edycji.

FAME MMA wydaje oświadczenie!

Pojawiło się oświadczenie organizacji FAME MMA, która bardzo szybko zyskała wielkie zainteresowanie wśród kibiców.

Całe oświadczenie pojawiło się jako pierwsze na stronie sport.radiozet.pl:

Działania prowadzone przez niektóre nowo powstałe organizacje freak-fight w Polsce rodzą słuszną krytykę ze strony opinii publicznej i mediów. Niestety wpływa to niekorzystnie na wizerunek całego środowiska freak-fight w Polsce. Pragniemy z pełną odpowiedzialnością zapewnić, że FAME MMA nigdy nie podejmowała współpracy z osobami i podmiotami, co do których istniały podejrzenia o ich powiązanie ze światem zorganizowanej przestępczości lub podejrzenia co do pochodzenia z nielegalnych źródeł kapitału niezbędnego do realizacji celów biznesowych. Zasady te dotyczą zarówno zawodników, jak i władz naszej federacji oraz partnerów biznesowych. Uważamy, że pełna transparentność operacji finansowych jest niezbędna dla tego biznesu, podobnie z resztą jak dla każdego innego. Docierające do nas informacje o angażowaniu w organizację gal freak-fightowych ludzi powiązanych ze światem przestępczości zorganizowanej, czy też ukrywających źródło pochodzenia zainwestowanych pieniędzy, a także nieoficjalne rozliczenia finansowe z zawodnikami rodzą pytania o legalność przedsięwzięcia, niszcząc tym samym wiarygodność całej branży. Jesteśmy obecnie największą federacją freak-fightową w Europie. Ostatnie 2,5 roku to czas nieustannej pracy na rzecz rozwoju naszej organizacji tak, aby oferować widowisko sportowo-rozrywkowe na najwyższym poziomie. W tym czasie mieliśmy zaszczyt nawiązać współpracę z tak wybitnymi zawodowcami jak chociażby Borys Mańkowski czy Norman Parke. Pozostali zawodnicy, mimo że są amatorami, to w zdecydowanej większości poważnie traktują swoje występy, przygotowują się do nich miesiącami, korzystając w tym czasie z usług profesjonalnych trenerów. Mimo że pozostajemy organizacją freak-fightową, to duży nacisk kładziemy na popularyzację sportów walki wśród młodzieży. Nasze działania są widoczne i doceniane, czego przykładem mogą być pozytywne komentarze m.in. Joanny Jędrzejczyk i Mateusza Gamrota. Pragniemy raz jeszcze podkreślić, że standardy FAME MMA wykluczają możliwość współpracy z osobami ze świata przestępczości zorganizowanej. Nasza struktura organizacyjna jest transparentna, a działalność gospodarcza czy sposób rozliczania się z zawodnikami i kontrahentami nie budzi najmniejszych zastrzeżeń. Od strony biznesowej myślimy o FAME MMA przyszłościowo, chcemy cały czas rozwijać nasz projekt, tworząc stabilne i bezpieczne warunki do współpracy dla naszych zawodników. Nie interesują nas działania na pograniczu prawa, które przynoszą duży zysk teraz, ale jeszcze większe problemy w niedalekiej przyszłości. Zdajemy sobie sprawę, że na Galach FAME występują osoby bardzo wyraziste, często kontrowersyjne i to wzbudza zainteresowanie naszych fanów. Nie oznacza to jednak, że w świecie freak-fightów nie obowiązują żadne zasady. Organizujemy widowiska, którym często towarzyszą spore emocje pomiędzy poszczególnymi zawodnikami, ale przede wszystkim prowadzimy w pełni legalny, transparentny biznes i w tym aspekcie dochowujemy najwyższych standardów.